Søde vine

Italienerne er kendt for at have en sød tand. Kager, isdesserter og masser af lækker moden frugt præger billedet på enhver restaurant i Italien. Også de halv- eller hel-søde dessertvine laves overalt i Italien, hvor klassikere som Vin Santo, Recioto, Marsala og Moscato Spumante flankeres af søde stille og mousserende vine, og de er ganske ofte røde!!!

Søde hvide vine lavet af ædelrådne eller tørrede druer støder man også på mange steder. Disse vine betegnes ofte "Passito". Udvalget er enormt, og niveauet tårnhøjt. Det er kun nysgerrigheden der sætter grænserne.

Hvor der er en rivende udvikling i de "tørre" røde og hvide vine, er de søde vine præget af traditioner. Der har i over to tusind år været tradition for at lave søde vine i Italien. 

I det gamle Rom drak man den kraftige Falernum, der var en rå og meget krads hvidvin lavet af Falanghina-druen, som blev tilsat krydderier og honning inden den blev lunet og drukket. Falernum eksisterer faktisk den dag i dag, men nu som en udemærket mineralsk og frugtrig hvidvin fra Massico i Campania.

Valpolicellas Recioto kan dokumenteres tilbage til midten af 13-tallet, og Vin Santo er næsten lige så gammel. Moscato og Malvasia er nogle af de ældste druesorter i Italien, hvilket også vidner om en meget lang tradition for søde og halv-søde vine.

En del af vore producenter laver søde vine. Herunder kan du se den komplette liste:

Udover de listede vine kan vi have restpartier af andre spændende søde vine. Kontakt os og hør nærmere.

​​

Klik på de enkelte vine for at få flere detaljer.

Veneto

Latium Morini

169.-

Paladin & Paladin

119.-

Toscana

Poggio Primo

109.-

​Ciao-Vino  |  Rugvænget 8, 4100 Ringsted  |  Telefonnr.: 22 13 33 66  |  E-mail: ciao@ciao-vino.dk  |  CVR-nummer: 20574194